Jægergårdsgade – gaden hvor butikkerne blomstrer og kaffen er god

Jul 13, 2017

Dengang Frederiksbjerg var et arbejderkvarter, var Jægergårdsgade handels- og hovedgaden i Aarhus-bydelen. Da arbejderfamilierne rykkede ud i parcelhuskvartererne i 1960’erne, blev Jægergårdsgade i stedet kendt som værtshusgaden.

Frederiksbjerg har nu i mange år været en af de mest populære bydele at bo i i Aarhus, og det er smittet af på Jægergårdsgade. Gaden er nu igen blomstret op og er blevet uhyre populær blandt erhvervsdrivende og handlende samt café- og restaurantgæster i Aarhus.

”Jægergårdsgade er blevet en hyggelig og intim handelsgade, hvor du finder unikke specialforretninger, som ikke findes på Aarhus største handelsgader som Ryesgade og Søndergade. Gadens caféer og restauranter er af høj kvalitet, og der er noget for enhver smag – lige fra dansk landkøkken til sushi,” siger Jesper Poder Olsen, erhvervsformidler i ButiksKompagniets afdeling i Aarhus. Han fortsætter:

”Street Coffee har slået sig ned på Jægergårdsgade og sidegaden Brammersgade med to mindre kaffebarer, og det er en kæmpe succes. Det ses på de mange ”to go” kaffebægere med Street Coffee’s logo, som kvarterets besøgende går rundt med.”

Markedsdage får handlen i gaden til at blomstre
Jægergårdsgades hurtige udvikling skyldes også et stort arbejde fra Handelsstandsforeningen Jægergårdsgades side. Senest i maj i år var der markedsdag, hvor gaden blev spærret af, så butikkerne kunne rykke varer og tilbud ud på gaden. Gaden var fyldt med besøgende, og arrangementet var en succes.

”Udviklingen er ikke gået lige så stærkt som i Latinerkvarteret i Aarhus, men det seneste års tid har Jægergårdsgade fået sin egen identitet og et charmerende udtryk. Det har sat et kæmpe skub i udviklingen. Sanserne kommer i spil i gaden, fordi den indeholder så meget forskelligt og er meget stemningsfuld. Derfor kommer kunderne igen og igen,” siger Jesper.

Bliv en del af Jægergårdsgade

Er du en af dem, der gør dig håb om at blive en del af Jægergårdsgades pulserende handelsliv, så er Jesper klar med gode råd.

”Det gælder om at have fingeren på pulsen og møde folk i øjenhøjde for at kunne holde sig opdateret, når et lokale bliver ledigt. Det handler i høj grad om at bruge sit netværk og være til stede. Det er vores tilgang hos ButiksKompagniet,” forklarer Jesper.

Jesper understreger, at det er vigtigt, at du gør dig klart, hvilke behov du har, og hvad et egnet lokale skal indeholde. Her kan det være en fordel at få gode råd og sparring for at tænke hele vejen rundt.Tags: Århus

Loading Conversation