Kan du kan afstå dit lejemål og tjene penge?

Aug 24, 2017

Når man afstår sit lejemål til en anden erhvervsdrivende, betaler den nye lejer en afståelsessum for at overtage lejemålet med samme lejekonkrakt, som den nuværende lejer har haft. Afståelsessummen udregnes på baggrund af forskellige faktorer som lokalets beliggenhed, kontraktlige forhold og husleje samt drift af virksomheden.

”Vi oplever, at mange opsiger deres lejemål uden at være klar over, at det oftest er muligt at komme ud af sit lejemål og samtidig tjene penge på det. Man skal huske, at man som lejer kan sælge sin beliggenhed,” forklarer Jesper Poder Olsen, erhvervsformidler i ButiksKompagniets afdeling i Aarhus. Han tilføjer:

”Vi har oplevet butiksindehavere og restauratører, der ønskede at opsige deres lejemål, hvor vi kunne fortælle, at de kunne komme ud af lejemålet med ca. 200.000 kr. eller mere, hvis de i stedet forsøgte at sælge lejemålet som en afståelse. Hvis lejemålet opsiges, mistes afståelsesretten, så derfor er det vigtigt at rådføre sig med os, inden man foretager sig noget og kontakter sin udlejer.”

Ofte fremgår det af lejekontrakten, hvis du har afståelsesret. Afståelsesret er desuden gældende for alle lejekontrakter, der er indgået før den nye erhvervslejelov.

”Nogle vælger også at fremleje deres lejemål, men det anbefaler vi ikke. Hvis lokalet og kontrakten misligeholdes af fremlejer, hæfter den oprindelige lejer for udbedringer. Det er ikke tilfældet ved afståelse,” forklarer Jesper.

En god beliggenhed øger omsætningspotentialet
De fleste butiksejere og restauratører kan opnå en god forretning ved at købe sig ind i et lejemål med en god beliggenhed og indretning ved at betale en afståelsessum. God beliggenhed betyder flere kunder, fordi flere mennesker færdes i området, hvor lokalet ligger.

”Det er meget relevant for restauratører at betale en afståelsessum og overtage et lejemål, hvor lokalet også tidligere har været brugt til samme formål. Så er den nye lejer sikker på, at lejemålet er godkendt til restaurant, og at der allerede er investeret i indretning som for fx udsugning,” siger Jesper.

Afståelse foregår tit i det skjulte i netværket
Hvis du vil afstå dit lejemål eller overtage et attraktivt lejemål, er det afgørende med et godt netværk.

”Mange ønsker ikke at skilte overfor kunderne, at deres lokale er til afståelse. Derfor bliver afståelsesmuligheden heller ikke altid synlig overfor nye potentielle lejere. Samtidig kan det være en udfordring at beregne en afståelsessum, der er dækkende for beliggenhed, kontraktlige forhold, goodwill osv., hvis man ikke har den nødvendige erfaring. Derfor er det en god idé at benytte sig af en erhvervsformidler med et godt netværk og den nødvendige viden om markedet,” forklarer Jesper.

Hvis du gerne vil vide mere om dine muligheder for at afstå dit lejemål, så kontakt os gerne. Vi besigtiger lokalet og undersøger din kontrakt. På den baggrund beregner vi en afståelsessum. Hvis du ønsker at fortsætte processen, laver vi en formidlingsaftale og bruger vores netværk til at finde en ny lejer, hvis forretning kan få stor glæde af at holde til i dit lejemål.

Husk også, at hvis du leder efter et egnet lokale til din butik, café eller restaurant, så har vi oftest et lokale blandt vores sager, som passer til dine behov, målsætninger og drømme.Category: salg

Loading Conversation